125663
Book
In basket
(Zdrowe Zdrowie)
Ból stawów dotyka niemal każdego. Czasem mija szybko, ale zdarza się również, że jest sygnałem poważnych schorzeń. Kiedy należy się niepokoić? Jakie choroby może zwiastować? Jak można sobie pomóc? Badania naukowe wskazują bardzo korzystny wpływ diety na przebieg leczenia. Autorki podpowiadają, o jakie składniki należy wzbogacić swoją dietę w poszczególnych schorzeniach reumatoidalnych m.in. takich jak RZS, fibromalgia, łuszczyca stawowa. Omawiają rolę suplementacji, a także psychiki w leczeniu tych chorób. Rozprawiają się z mitami na temat żywienia, podają gotowe jadłospisy oraz liczne przepisy, dzięki którym można bezpiecznie i sprawnie wprowadzić ich zalecenia do codziennego menu.
Availability:
Biblioteka Główna-Wypożyczalnia
All copies are currently on loan: sygn. 61 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliografia, netografia na stronach 283-289.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again