125375
Książka
W koszyku
Publikacja prezentująca najnowsze informacje dotyczące znaczenia żywienia i poszczególnych składników pokarmowych w profilaktyce oraz w leczeniu takich schorzeń, jak: pokrzywka, atopowe zapalenie skóry, wyprysk kontaktowy alergiczny, choroby pęcherzowe, opryszczkowe zapalenie skóry, łuszczyca, dna moczanowa, trądzik pospolity i trądzik różowaty. Omówiono również rolę przewodu pokarmowego w ogólnoustrojowych procesach immunologicznych oraz wpływ diety na procesy starzenia się skóry.
Status dostępności:
Biblioteka Główna-Wypożyczalnia
Egzemplarze są obecnie niedostępne
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Bibliogr. przy rozdz.
Uwaga dotycząca przeznaczenia czytelniczego
Dla dermatologów oraz lekarzy innych specjalności, dietetyków, żywieniowców oraz studentów wymienionych kierunków.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej