125360
Book
In basket
Cytryna już w czasach starożytnych była uznawana za uniwersalny środek leczniczy, pomocny w wielu schorzeniach. Dzisiaj jest wykorzystywana w wielu przepisach i jako przyprawa do niezliczonej liczby dań, a także jako cenny składnik naturalnych preparatów stosowanych w kosmetologii i aromaterapii. W tej książce przedstawiono wszystkie zalety spożywania cytryny i dokładnie wyjaśniono, jak można dzięki niej dbać o swą urodę i troszczyć się o zdrowie. W pierwszym rozdziale poradnika pokazano, w jaki sposób ludzie w różnych krajach i różnych epokach odkrywali korzystne działanie cytryny. W drugim przybliżono tajniki uprawy i zbioru owoców oraz zamieszczono wiele praktycznych porad, dzięki którym każdy będzie już wiedział, jak powinno się wybierać najlepsze owoce w sklepach, odpowiednio je przechowywać i w optymalny sposób pozyskiwać sok. Dowiemy się też z niego, jakie substancje odżywcze możemy dostarczyć organizmowi, sięgając po cytrynę, i dlaczego pomagają one utrzymać ciało w dobrej kondycji. Kolejna część zawiera wskazówki dotyczące wykorzystywania poszczególnych części cytryny oraz łatwe do wykonania przepisy na herbatki, nalewki i lemoniady z soku, skórki cytryny, liści, a nawet kory drzewka cytrynowego.
Availability:
Biblioteka Główna-Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 61 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again